Foto: Marianne Louter Fotografie/ www.louterfoto.nl

Welkom op de website van Cees Kuiper (14-08-1959, Den Helder)
Als 13 jarige jongen werd ik al gefascineerd, door anders naar de dingen om me heen te kijken. Lijnenspel, lichtval en het isoleren van objecten uit een chaotische omgeving.
Via een fotoclub op de middelbare school, en een balgcameraatje, een Agfa Clack, legde ik al snel van alles vast, en had ik mijn talent ontdekt Ik moest fotograaf worden! Via de toenmalige School voor Fotografie & Fotonica in Den Haag, werd ik aangenomen als laborant bij de toenmalige Sijthoff Pers. Het vervaardigen van foto’s bij artikelen volgde snel, en vooral sport en portretten bleken mijn grote kracht te zijn. Later gevolgd door live optredens bij muziek, mijn tweede passie.

Vanaf 1989 werd ik in vaste dienst genomen, door het toenmalige Rotterdamsch Nieuwsblad, daarna Rotterdams Daglad, en tenslotte AD-Rotterdams Dagblad. Heb hier tot medio 2010 als fulltime fotograaf gewerkt, en een schat aan ervaring opgedaan.
Sindsdien werk ik freelance, en ben buiten de journalistiek ook op andere gebieden actief, optimaal gebruik makend van m’n ervaring.

Een foto moet voor mij een verhaal vertellen, emotie weergeven, een krachtige compositie in combinatie met mooi licht. Een foto moet je grijpen, een ultiem moment waar je jaren later nog naar kan kijken.
Belangrijke aandachtsgebieden zijn voor mij journalistiek, portret, uitvaart fotografie, bedrijfsreportage en muziekfotografie.

Veel plezier met het bekijken van mijn site, en wellicht tot gauw.